LOGISTIKA SKRIPTA PDF

LOGISTIKA SKRIPTA PDF

Get this from a library! Poslovna logistika: skripta: vaje. [Darko Pirtovšek; Sonja Šaše; Samo Kramer; Anton Vorina]. 1 1. POTREBE a) Primarna potreba odnosi se na: gotove proizvode, rezervne dijelove, trgovačku robu i slično, dakle na materijalna dobra koja. Poslovna logistika: skripta: vaje. Front Cover. Darko Pirtovšek, Sonja Šaše, Samo Kramer, Anton Vorina. Šolski center, – 86 pages.

Author: Yoktilar JoJokree
Country: Dominica
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 4 June 2005
Pages: 117
PDF File Size: 7.65 Mb
ePub File Size: 7.18 Mb
ISBN: 645-7-70858-254-6
Downloads: 79383
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Maurisar

Raspored robe u skladitu: EDIFACT Olakava i ubrzava komuniciranje, osobito u meunarodnoj razmjeni, izmeu proizvoaa, izvoznika, konsignatera, peditera, veletrgovca, banaka, vladinih organizacija i drugihSustav koji prua jednoobrazne standardne poruke, ubrzava tokove informacija u poslovnoj transakciji i omoguuje uporabu mrenih servisaUsvojene su standardne poruke raun, narudbenicarazvila ga je Meunarodna organizacija za standarde Trokovi koji izazivaju zalihe Trokovi wkripta zaliha zgrade Trokovi ouvanja zaliha ventilacija, grijanje i sl.

Logistika Skripta Zadnja 4-12 Str

Koliko puta valja nabavljati odreene koliine predmeta rada Trokovi skladitenja rastu s poveanjem jedne narudbe. Sustav na temelju uvjeta na tritua MRP sustavi-Planiranje materijalnih potreba-Zasnovani na planu proizvodnje i normativima utroka materijala-Planira se potrebna koliina materijala za proizvodnjub DRP sustavi-Planiranje distribucijskih potreba-Temelje se na prognoziranju potranjec Kod oba sustava tei se uskladiti proizvodnju s potranjom kako bi se izbjegle visoke zalihe.

  ANTES ANOCHEZCA REINALDO ARENAS PDF

Bruto potrebaUkupna potreba koja nastaje u nekom razdoblju, ne uzimajui u obzir visinu postojee razine zalihab. Takva skladita imaju osobito logistika poduzea. Strategija Razvoja, Skripta, 66 Str.

Ukupni trokovi najprije opadaju s poveanjem veliine jedne narudbea zatim se poveavaju. Ne moe se prodati ili se prodaje uz znatno nie cijene Planiranje zaliha: Trokovi sredstava u zalihama trokovi angairanog kapitala 6. Koja je optimalna koliina nabaveb. Skladita raspaavanja – tok proizvoda mijenja se u svome sastavu. Funkcija skladita moe biti dostavna ili otpremnika: Raspored u pravokutnom koordinatnom sustavu, 6. Mogua rijeenja organizacije rasporeda robe u skladitu: Modificirani kaotini raspored, 5.

Browsing Elektronická skripta by Subject “logistika”

Minimalna zalihaNajmanja je koliina nekog proizvoda koja je potrebna da se pravovremeno izvre obvezeMaksimalna zalihaGornja ekonomski opravdana granica zalihaOptimalne zaliheOsiguravaju redovnu opskrbu proizvodnje ili kupacaRavnoteu izmeu trokova skladitenja i trokova naruivanjaProsjena koliina zalihaAritmetika sredina broja stanja zalihaPrikazuje trenutno stanjeSigurnosne zaliheOsiguranje od nepredvienih promjena u potranji ili ponudi robeSpekulativne zalihePrikupljene s namjerom da se prodaju kada se cijene znatnije poviseSezonske zaliheNabavljene pred odreenu sezonuPredvieno sezonsko poveanje potranjeNpr.

Podijela zalihaZalihe dijelimo prema: Skripta Istorija Na Diplomatija Str. Ima za cilj minimiziranje skladinih trokova, izazvanih transportom i manipulacijama Mjesto na kojem u skladitu treba nai neki proizvod utvruje se na osnovi: Osnovne zadae skladinog poslovanja vezane su uz: Vrsta skladitaPrema nainu izgradnje skladita mogu biti: Modificirani fiksni raspored, 3.

  APC SC620I PDF

Pomone i pogonske materijale kao i na potroni alata.

Obchodní logistika: Učební skripta – Jiří Jindra – Google Books

Published on Jan View Download 0. LMN analizaAnaliza na temelju volumena zapremnine ili kabastosti: Mogunosti opskrbe energijom, 4. U njima se skupljaju proizvodi iz proizvodnje i otpremaju kupcima pr.

Raspored robe u skladitu ovisi prije svega o vrsti robe koja se uskladitava. Neto potrebaDobije se tako da se od bruto potreba odbiju raspoloive skladine zalihe.

To znai da je kod trgovine na malo manja koncentracija prometa na manje artikala nego kod proizvodnje tehnolokih artikala. Ginekologija – Skripta str Documents. Funkcija im je stavljanje na raspolaganje kapaciteta za preuzimanje proizvoda koja trebaju za proizvodnju, ali i za preuzimanje gotovih proizvoda.

Usluga isporuke blizina i druge pogodnosti ,2. Infektologija – Skripta Str.