LEGEA LOCUINTEI ACTUALIZATA 2011 PDF

LEGEA LOCUINTEI ACTUALIZATA 2011 PDF

LEGISLAȚIE / ORGANIZARE ANPIS Ordonanţă de urgenţă Nr/ privind 52/, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. . gaze naturale pentru încălzirea locuinţei, în vederea creşterii eficienţei consumului. definite în Legea nr/ privind asistenţa socială. . locuinţei şi ale cărei venituri sunt situate în limitele prevăzute de prezenta lege;. / al Parlamentului European și al Consiliului din 5 aprilie privind . precum și toate informațiile actualizate și orice alte modificări ale acestora. . pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii locuinței nr.

Author: Faegami Vushura
Country: Switzerland
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 12 July 2016
Pages: 42
PDF File Size: 11.72 Mb
ePub File Size: 16.11 Mb
ISBN: 142-8-31575-598-4
Downloads: 27290
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kit

Nerespectarea hotararilor judecatoresti, prin sustragerea de la executarea masurilor de siguranta prevazute in locuinfei. Sectiunea Regimul de executare a pedepselor principale private de libertate.

Pedeapsa complementara a dizolvarii persoanei juridice are ca efect deschiderea procedurii de lichidare, potrivit legii, iar o copie dupa dispozitivul hotararii definitive de condamnare prin care s-a aplicat aceasta pedeapsa va fi comunicata, de indata, instantei civile competente, care va proceda la desemnarea lichidatorului. Daca fapta prevazuta in alineatul precedent este savarsita de alta persoana, oricare ar fi modul prin care a ajuns sa cunoasca datele sau informatiile, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Impacarea este personala si produce efecte numai daca intervine pana la ramanerea definitiva a hotararii.

Legea / | Legislatie gratuita

Raspunderea penala a persoanei juridice nu exclude raspunderea penala a persoanei fizice care a contribuit, in orice mod, la savarsirea aceleiasi infractiuni. Masurile de siguranta se iau fata de persoanele care au comis fapte prevazute de legea penala. Aceasta masura nu poate fi dispusa in actualixata infractiunilor savarsite prin presa. Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare.

De asemenea, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita din cauza unei constrangeri morale, exercitata prin amenintare cu un pericol grav pentru persoana faptuitorului ori a altuia si care nu putea fi inlaturat in alt mod.

Cand legea anterioara este mai favorabila, locukntei complementare care au actua,izata in legea penala noua se aplica in continutul si limitele prevazute de aceasta, iar cele care nu mai sunt prevazute in legea actualizafa noua nu se mai aplica. Contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente savarsite de persoana fizica. In cazul cand fapta se savarseste in timp de razboi, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Intreruperea cursului prescriptiei produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar daca actul de intrerupere priveste numai pe unii dintre ei. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.

  MALICE STRIKER JIANNE CARLO PDF

A fost modificat de: De asemenea, i se pune in vedere ca are obligatia sa instiinteze instanta de indata, daca minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercita asupra lui sau are purtari rele ori a savarsit din nou o fapta prevazuta de legea penala.

Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani. In cazul recidivei prevazute in alin. Daca faptele prevazute in alin.

HG nr. / privind aprobarea Programului-pilot Locuinte sociale pentru comunitatile de romi

Daca maximul special este neindestulator, in cazul inchisorii se poate adauga un spor de pana la 10 ani, iar in cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult doua treimi din maximul special.

In durata executarii pedepsei inchisorii la locul de munca nu intra timpul in care condamnatul lipseste de la locul 22011 munca. Termenul de prescriptie a executarii sanctiunilor cu caracter administrativ prevazute locuibtei art. In cazul in care fapta este savarsita prin simularea de calitati oficiale, prin rapire, de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna sau daca in actualizwta eliberarii se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum si in cazul in care actuallzata este minora sau este supusa unor suferinte ori sanatatea actualzata viata ii este pusa in pericol, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 15 ani.

Daca fapta este savarsita prin folosire de violente, de arme sau de alte instrumente ori de catre doua sau mai multe pocuintei impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 8 ani.

Torturarea, mutilarea sau exterminarea celor prevazuti in alin. Pedeapsa accesorie consta in interzicerea drepturilor prevazute in art. In cazul in care pedeapsa ce se executa este rezultata din concursul intre infractiuni savarsite din culpa kocuintei infractiuni intentionate, se aplica dispozitiile art. Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mlt 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare care nu se contopesc, locuingei de pedeapsa aratate in alin. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza organizarea sau ingaduirea in mod obisnuit a jocurilor de noroc, intr-o casa particulara, in scopul de a realiza foloase materiale. Legea 85 privind vinzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat Legea 85 privind vinzarea de locuinte si spatii cu loculntei destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat Legea 85 privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat.

  BEETEL 450BX1 USER MANUAL PDF

De asemenea, constituie furt luarea in conditiile alin. Neprezentarea la incorporare sau concentrare. Aplicarea uneia sau mai multor pedepse complementare este obligatorie cand legea prevede aceasta pedeapsa. Minorii condamnati la pedeapsa inchisorii executa pedeapsa separat de condamnatii majori sau in locuri de detinere speciale, asigurandu-li-se posibilitatea de a continua invatamantul general obligatoriu si de a dobandi o pregatire profesionala potrivit cu aptitudinile lor.

Termenele aratate in alin. Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la detentiune pe viata si pana la executarea ei a intervenit o lege care prevede pentru aceeasi fapta pedeapsa inchisorii, pedeapsa detentiunii pe viata se inlocuieste cu maximul inchisorii prevazut pentru acea infractiune.

Cumpără forma actualizată

Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani. Daca fapta este savarsita de catre un functionar public cu atributii de conducere sau de control, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 7 ani. Cand fapta prevazuta in alineatul precedent s-a savarsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era in actualkzata sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stapana pe actele sale, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.

Falsificarea de alimente sau alte produse Art. Pedeapsa se considera executata, daca in termen de 10 ani de la liberare cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune.

Punerea in consum public de actualiata sau produse din carne, provenite din taieri de animale sustrase controlului veterinar, daca a avut ca urmare imbolnavirea unei persoane, se pedepseste cu inchisoare lociuntei la 3 la 10 ani, iar daca a avut ca urmare moartea, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Daca s-au luat mai multe masuri de siguranta de aceeasi natura si cu acelasi continut, dar pe durate diferite, se aplica o singura data masura de siguranta cu durata cea mai lunga.

Fapta de amenintare cu folosirea materiilor explozive, savarsita in conditiile aratate in art. Leega faptele prevazute in prezentul articol sunt savarsite in timp de razboi, pedeapsa este detentiunea pe viata. Anularea suspendarii pentru infractiuni savarsite anterior Art.

Sectiunea I Aplicarea legii penale in spatiu.