KALEMLJENJE RUZA PDF

KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Malanris Momuro
Country: Pakistan
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 13 February 2009
Pages: 356
PDF File Size: 4.70 Mb
ePub File Size: 7.48 Mb
ISBN: 687-3-80874-871-9
Downloads: 23403
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakataxe

Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

Dobrodosli na web shop Poljoprivredna apoteka

Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Na dno rupe se stavlja gr.

  DREPTURI REALE PRINCIPALE BOROI PDF

Movtex Rat Ruza

Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka.

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Orezivanje malina i kupina.

Purgel Rasadnik – proizvodnja i prodaja voćnih sadnica – Kanjiža

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Koristi se kao Oleo ultravet. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. kalemljenej

kalemljenj Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Koristi se kao Galmin. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra.

  CHARANDAS CHOR PDF

Kao i razvodjenje mladara. Koristi se kao Galpar. Vreme izvodenja zimskog tretiranja. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce.

Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode.