GAJENJE PARADAJZA PDF

GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Zucage Shaktinos
Country: Puerto Rico
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 21 March 2014
Pages: 431
PDF File Size: 14.13 Mb
ePub File Size: 8.8 Mb
ISBN: 130-6-48046-963-1
Downloads: 5352
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikazahn

prehrambena proizvodnja

Preporucuju se podrucja blage mediteransko-crnomorske klime, uz mogucnost brze i pravovremene selidbe na lokacije dobrih cvetnih pasa. Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja kupina i velicina plastenika.

Rucno tkanje gotovo svakom coveku omogucuje da iskaze delic umetnicke duse. Lukovi su izradeni od Celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su zasticeni galvanizacijom.

Zbog raznovrsnosti proizvodnje i mogucnosti dnevnog bilansiranja, proizvodnja se moze usmeriti na trenutno trazenije ili profitabilnije proizvode.

To je rana sorta visokog prinosa. Tehnoloski proces sastoji se od secenja svinjskih polutki i govedih cetvrti, soljenja, mlevenja vuk i kutermesanja u mesalicama, punjenja vakuumskim punjacima, a zatim dimljenja u automatizovanim susarama.

Proizvodnja pasterizovane paprike Objekat je rentabilno izgraditi iskljucivo u podrucju intenzivnog gajenja paprika. Parametri programa projektovani su tako da se mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje uz dovoljnu kolicinu sirovina, sto znaci da program treba locirati sto blize podrucju intenzivnog gajenja cvekle, naravno, uz postovanje troskovnih povoljnosti i loka-cijskih prednosti prodajnog trzista.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – vlasnistvopreduzetnika Broj radnika 1 Ulaganje kapitala Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka.

  JUDY MOODY SALVA EL PLANETA PDF

Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Proizvodnja meda Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama.

gajenje paradajza | RURAL PORTAL

Uspesnost prodaje narocito se povecava angazovanjem veceg broja lokalnih prodavaca akvizitera na proviziju. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se trajno su zasticeni galvanizacijom. Ostali cinioci uspe-snosti poslovanja su: Posle omamljivanja elektricnom strujom, u kontinuiranoj liniji svinje se kolju horizontalno na valjkastom transporteru krv se skuplja u prihvatnu posudusure se, depiliraju i zatim vesaju na viseci transporter elevatorgde se izvodi evisceracija.

Gajenje patlidzana u plasteniku Plodovi imaju glatku povrsinu, tamnoplave su boje, optimalne tezine g.

Liniju je profitabilno postaviti u kraju sa intenzivnim gajenjem krastavaca. S obzirom na kapacitet uz pretpostavljene trzisne usloveprogram bi se mogao locirati u urbane celine sa vise od Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice iz Slavonije Hrvatske. Moze se proizvoditi i u planinskim podrucjima pogodnim za fermentaciju mesa u komadima. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 60 m2 – varijantaiznajmljivanja Paradajzw radnika 8 preduzetnik,administrator, predradnik, 3 priucenaradnika, 2 trgovca Ulaganje prostora Sirevi sa plemenitim plesnima vrlo su omiljeni i na trzistu neprestano nedostaju.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora gajennje 80 m2 vlasnistvopreduzetnika Broj radnika preduzetnik, 3 do 4 radnika,2 KV vozaca Ulaganje kapitala Proizvodaci raznovrsnih bezalkoholnih pica izvlace velike profite. Proizvodnja sira, sirnih namaza i jogurta Najveci deo mleka koristi se za proizvodnju polutvrdog sira srednje dugog zrenja, deo odlazi na liniju fermentacije u jogurt, a od ostalih kolicina proizvode se sir, sirni namazi i maslac.

  EBOOK WIRO SABLENG 212 PDF

Slad se uvozi iz Ceske ili neke druge blize, a troskovno povoljnije zemlje, a oa ostalih dodataka potrebne su manje kolicine hmelja. Moguca je demontaza i prenosenje paradwjza drugu lokaciju. Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su zasticeni galvanizacijom. Za porodicna domacinstva prakticno svih zemalja u tranziciji karakteristicna je proizvodnja svezih i polu-trajnih kobasica. Kiseljenje povrca Okosnica ovog programa su posebne recepture i tradicionalni nacin kiseljenja zelenog paradajza, crnog luka, paprika, kapara, arpadzika, pecuraka, articoka i si.

To omogucava veci udeo rucnog rada i fleksibilnost odabranih uredaja.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika: Kriticni elementi programa su izbor sorte celera, proces gajenja i velicina plastenika. Kapacitet klanice je 6 goveda na sat.

Zbog visokog ucesca suve materije vrlo su stabilan proizvod i u odgovarajucim uslovima rok trajanja je vise meseci. Od vise vrsta, zbog slicnosti spominjemo gajfnje dve, i to Martine i Taurus. Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama. Gajenje jagoda u plasteniku Rana sorta jagoda vrlo je gajenjje na domacem trzistu i moze se u prolece dobro prodati.