AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT 2010 PDF

AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT 2010 PDF

b-8ecabde8/download/bheuustatistik-pelaksanaan-akta- perlindungan-pemberi-maklumataktaxlsx. Akta Perlindungan Pemberi Maklumat (Akta ). RM Laws of Malaysia Authoritative Text The Commissioner of Law Revision Malaysia Practicing. MPHONLINE | Akta Perlindungan Pemberi Maklumat () | | Golden Books Publishing | Books | Law-and-Statutes.

Author: Babar Gugis
Country: Chad
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 25 February 2007
Pages: 239
PDF File Size: 6.84 Mb
ePub File Size: 17.22 Mb
ISBN: 269-5-17638-374-9
Downloads: 26153
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Murg

Pusat khidmat pelanggan kami juga sentiasa sedia membantu.

Kamu dedahkanlah kezaliman BN agar pihak teramai mendapat pembelaan. Subscribe to this comment’s feed. NOW akan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogossehari sebelum Hari Kebangsaan untuk melambangkan kebebasan baru rakyat Malaysia. Comments 0 Makkumat to this comment’s feed Write comment You must be logged in to post a comment. Lindungi data anda daripada disalahgunakan oleh pihak tidak bertanggungjawab. Akta ini merupakan matlamat Dasar Ke Sepuluh dinyatakan dalam Akta Komunikasi dan Multimedia iaitu bagi menjamin keselamatan maklumat dan kebolehpercayaan dan keutuhan rangkaian.

Janganlah disembunyikan lagi, berkatalah tentang kebenaran. Melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat melalui Dana Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblower Protection Fund yang menanggung kos guaman, kos hilang sara diri dan lain-lain. Anda ingin mengumpul akkta menggunakan data peribadi. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam.

  D4A 1101N PDF

Setelah aduan anda diterima, kami terlebih dahulu akan menyemak serta meneliti aduan anda sebelum mendapatkan kelulusan bagi menjalankan sisatan.

Sebaliknya, cukup sekadar melaporkan kepada pihak bertanggungjawab bahawa majikan atau pegawai atasan mereka diketahui atau disyaki terlibat dalam salah laku.

Time limit is exhausted. Meniti kekangan kerahsiaan itu, Shuhairoz menjelaskan pemberi maklumat tidak perlu mengambil dan membongkar kaklumat yang dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain.

Former MP for Pandan. Judge gives lawyer dressing-down over attire New akts on the blog: Click on the link above for the pricing schedule and more details.

GARIS PANDUAN PELAKSANAAN AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT [ AKTA ]

Notify me of new posts by email. Set as favourite Share Email This Facebook del. Menyedari bahawa tanggungjawab melindungi pemberi maklumat dan menjaga kebajikan mereka tidak akan dipikul oleh kerajaan, saya merasa terpanggil untuk bekerjasama dengan pertubuhan bukan kerajaan sedia ada dan seluruh masyarakat untuk menubuhkan sebuah badan khusus untuk melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat. Dapatkan kebenaran dengan mendaftar sebagai ahli pengguna data, seperti termaktub di dalam Akta Perlindungan Data Peribadi Akta Mungkinkah wang zakat baitulmal boleh digunakan untuk tujuan ini?

Click here for more information.

SPDP : Sistem Perlindungan Data Peribadi

Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan 5. You must be logged in to post a comment.

  ARRANCAME LA VIDA DE ANGELES MASTRETTA PDF

Call for help. Janganlah heran kalau beras berterabor atas jalan ada yang kutip bagi anak bini makan. Individu-individu yang tampil ini berhadapan dengan risiko yang besar, termasuklah risiko kewangan, pekerjaan dan keselamatan. Kemudahan anda adalah keutamaan kami. Sebenarnya rakyat kita yang terok-terok tu janganlah kita ikut. Do laws grind the poor, and rich men rule the law?

GARIS PANDUAN PELAKSANAAN AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT 2010 [ AKTA 711 ]

Sorry, your blog cannot share posts by email. Saya bersimpati dengan nasib yang menimpa Saudara Johari Mohamad yang hilang mata pencarian, diugut, disiasat dan akhirnya didakwa.

Stamp duty payable Video links CJ to ‘appointment fixing’ scandal Malaysian Bar outraged by a woman detainee stripped naked and forced to do ear squats Walk for Justice: Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu.

Kejayaan NOW dalam melindungi pembeei maklumat akan bergantung kepada sumbangan orang ramai untuk menampung Dana Perlindungan Pemberi Maklumat.